به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم،علیمراد اکبری عصر امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران در پاسخ به تسنیم اظهار کرد: حدود 8.7 میلیون هکتار زمین آبی داریم که تا به امروز یک میلیون و 400 هکتار آبیاری تحت فشار در آن انجام گرفته است.
وی افزود: در برنامه ششم در صورتی که منابع مالی تامین شود زمینه توسعه 2 میلیون آبیاری تحت فشار وجود دارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما توانایی 400 هزار هکتار طرح های نوین آبیاری در سال را داریم و از لحاظ فنی، مهندسی، تجهیزات و امکانات شرایط مورد نظر در کشور وجود دارد.
اکبری در ادامه سخنان خود در پاسخ به تسنیم تصریح کرد: تقریبا تمام قطعات مصرفی اجرای طرحهای نوین آبیاری در کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید میشود.
* 8 میلیارد متر مکعب آب با اجرای طرحهای نوین آبیاری و برنامه ششم صرفهجویی میشود
این مقام مسئول درباره اینکه چه محصولاتی در اولویت اجرای طرحةای نوین آبیاری قرار خواهد داشت، گفت: نگاه ما به سمت گیاهان پرمصرف مانند سبزی و صیفی است و تلاش میکنیم که به سمت آبیاریهای میکرو در این باره حرکت کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه با محقق شدن رقم مورد نظر برای اجرای طرحهای نوین آبیاری چه میزان در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد، گفت: به ازای هر هکتار 4 هزار و 400 متر مکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود که امیدواریم این میزان صرفهجویی در دو میلیون هکتار طرحی که در برنامه ششم مورد اجرا قرار میگیرد محقق شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت که در برنامه ششم حدود 8 میلیارد متر مکعب آب از طریق اجرای طرحهای نوین آبیاری در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد.
اکبری یادآور شد: در سال 95 میز 2 هزار و 800 میلیارد تومان برای توسعه 400 هزار هکتار پیشبینی شده و قرار است که 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی و مابقی از ماده 10 و 12 بودجه عمومی کشور در اختیار ما قرار گیرد.
* محصولات آببر در اولویت تسهیلات دولتی برای اجرای طرحهای نوین آبیاری قرار دارند
وی در پاسخ به تسنیم مبنی بر ا ینکه چه مناطقی از کشور در اولویت دریافت تسهیلات دولت برای اجرای طرحهای نوین آبیاری قرار دارد، گفت: تمام مناطق کشور تحت پوشش آبیاریهای نوین و تحت فشار قرار میگیرند اما اولویت ما برای اجرای این طرحها محصولات آببر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: گیاهان پرمصرف باید به سطح کنترل شده بروند زیرا در گلخانه 10 درصد آب فعلی تولید میشوند.
* افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی اقتصاد مقاومتی است
وی با بیان اینکه افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی مصداق اقتصاد مقاومتی است گفت: با افزایش بهرهوری در میزان تولید، استفاده از منابع آب و نیروی انسانی صرفهجویی میشود.
اکبری تاکید کرد: بهرهوری و سطح گیاه و استفاه از گیاهان مقاوم در برابر سرما و گرما و کمآبی، بیماری، آفات در سطح مزرعه و اجرای روشهای نوین آبیاری در سطح منابع آبی که سطحی است که به افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی کمک میکند.
وی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال استفاده از آب مجاری است تا محصولات آببر در برنامه واردات و گیاهان کم مصرف در برنامه صادرات قرار گیرند و تلاش میشود که گیاهان پرمصرفی را مانند سبزی و صیفی را به گلخانهها ببریم.
* ابزار قانونی برای جلوگیری از کشت محصولات آببر در مناطق کم آب نداریم
اکبری در باره کاهش تولید محصولات آببر مانند هندوانه و برنج در مناطق کم آب کشور گفت: ما نمیتوانیم به کشاورز بگوییم که در فلان منطقه برنج نکار و ابزار قانونی برای کنترل نداریم. اما میتوانیم منابع مالی و امکانات اعطایی به آنها را قطع کنیم.
وی اضافه کرد: به طور مثال اکنون هیچ امکاناتی به برنجکاران مناطق مختلف کشور به غیر از برنجکاران گیلان و مازندران داده نمی شود و براساس اقدامات انجام شده کشت برنج در سایر مناطق کشور کاهش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در استان اصفهان تولید برنج از 23 هزار تن به 3 هزار تن در گلستان از 70 هزار هکتار به 15 هزار هکتار کاهش یافته است و فکر میکنم که در چند سال آینده تولید برنج منحصر به استانهای گیلان و مازندران شود.
اکبری تاکید کرد: در سال گذشته در برنامهها و اهداف خود 180 هزار هکتار برای اجرای طرحهای نوین آبیاری با 1250 میلیارد تومان پیشبینی شده بود اما تا به امروز 300 میلیارد بیشتر به ما ندارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با این وجود 92 هزار هکتار آبیاری تحت فشار تحویل داده شد و 58 هزار هکتار دیگر نیز در حال اجرا است.
* 700 میلیارد تومان بابت اجرای طرحهای نوین آبیاری به پیمانکاران بدهکاریم
وی تصریح رکرد: حدود 700 میلیارد تومان از بابت اجرای طرحهای نوین آبیاری به پیمانکاران بدهکاریم.
اکبری در پایان سخنان خود گفت: در منطقه جیرفت نیز با اجرای هزار هکتار آبیاری تحت فشار و در حال اجرا بودن 7 هزار هکتار دیگر 90 میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکاریم.
نظر شما